Citromos ráksouvlaki

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2008. Június 30.
Tikkasztó hőség kinn és benn. Nem véletlen, hogy a modern kor embere kitalálta a fülledt nyári délutánok grillpartiját. Könnyű fogások, roppanós zöldségek, friss saláták, ízletes öntetek, fűszeres, hirtelensült húsok.

Hozzávalók:

• kisebb koktélrák, nyársanként 6 darab,
• fél citrom egészben,
• kisebb darab cukkini.

A páchoz:

• 1 gerezd fokhagyma,
• fél citrom leve,
• 2-3 kiskanál olívaolaj,
• só,
• petrezselyem.

 

A fanyársakat folyó vízzel mosd át.

Készítsd el a páclevet: ehhez keverd össze a citrom levét és az olívaolajat. Add hozzá a szétnyomkodott fokhagymát. Fűszerezd egy csipetnyi sóval és szórd meg petrezselyemmel. Tedd ebbe a szószba a koktélrákokat.

Mosd meg alaposan a cukkinit, és héjastul vágd fel hasábokra. Tedd ezt is a pácba. A citromot szintén vágd fel kisebb cikkekre, és forgasd meg ezt is a páclében. Tedd félre egy kis időre, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.

A cukkinit, rákot és a citromdarabkákat felváltva tűzd a nyársra.

Melegítsd elő a grillserpenyőt, majd tedd rá a nyársakat. Forgasd át mindegyik oldalán.

Tálald melegen, salátával, roston sült zöldségekkel.

Exit mobile version