Gasztro

Csirkemájas golyócskák

Hozzávalók:

  • 400 g csirkemáj
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db alma
  • fél bögre aszalt szilva, egy kupaknyi rummal leöntve
  • só, bors, majoránna
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 0,5 dl fehérbor
  • őrölt szezámmag
  • pirított zsemlekarika

Elkészítés:

A lila hagymát kevés olajon fonnyaszd meg, és dobd rá a megtisztított csirkemájat. Pirítsd át kissé, majd add hozzá a cikkekre vágott, héjától megtisztított almát és a konyakba áztatott aszalt szilvát. Ha szükséges, locsold meg egy kevés borral.

Párold együtt készre, amíg a gyümölcs megpuhul és a máj is jól átsül.

Fűszerezd sóval, borssal, csipetnyi majoránnával, balzsamecettel, és turmixold össze.

Tedd egy éjszakára a hűtőbe. Másnap egy kanál vagy fagylaltadagoló segítségével formázz a masszából golyókat, és hempergesd meg szezámmagban.

Kínáld pirítós kenyér vagy pirított kiflikarikák mellé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top