Gasztro

Déli Tél (X)

Pécsen a december 31-ig tartó Déli Tél program keretében mennyei mandulás ételekből készült menüket kínál 18 étterem egységesen 2010 forintért. Akik bármelyiket kipróbálják, megkapják a titkos recepteket nyomtatásban, egy olyan kupon kíséretében, mellyel a gurmanok legalább 50% kedvezménnyel látogathatják a Bazilikát, a Világörökséget, 12 pécsi múzeumot és számos kulturális rendezvényt.

A pécsi szállodák kétéjszakás, félpanziós akciós csomaggal csatlakoztak a Déli Télhez. Így már mindenkinek megéri, hogy ne otthon aludja téli álmát! 

Íme a pécsi Pezsgőház Étterem mandulás menüjének egyik titkos receptje.

Grillezett jércemell ormánsági füstöltsajt-mártással, mandulás brokkolival:

20 dkg vajat kis lábosban felolvasztunk, hozzáadjuk az 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, felöntjük 2 dl tejszínnel, majd lassú tűzön hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot (ízlés szerint, kb. 20 dkg). Simára keverjük, kevés őrölt fehér borssal ízesítjük (a sajt sós, ezért só nem kell bele).

Külön serpenyőben lepirítjuk, pároljuk a csíkokra vágott (60 dkg) jércemellet, majd a mártáshoz keverve összeforraljuk. A végén apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Brokkolit a hagyományos módszerrel megpárolunk, tálaláskor serpenyőben pirított mandulapehellyel megszórjuk.

Puliszka (legalább 6-8 óra a kihűtés ideje):

10 kg vajon 2 fej vöröshagymát megpárolunk, majd felöntjük 0,75 liter húslevessel, 0,75 liter vízzel. 37 dkg kukoricadarát lassú sugárban hozzákeverünk, újraforrástól számítva 20 percig főzzük, míg a kukoricadara megpuhul.

A végén még hozzáadunk 10 dkg vajat, ezzel és apróra vágott petrezselyemmel kikeverjük.

Két őzgerincformát kivajazunk, ebben hűtjük ki a puliszkát. Amikor jól áthűlt, kiborítjuk a formából és szeleteljük, forró serpenyőben átpirítjuk.

A leves és a desszert receptjét a helyszínen áruljuk el.

Részletek a Déli Télről: www.deldunantul.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top