Gasztro

Süllő

Igazán könnyen előkészíthető és elkészíthető, ízletes főfogás.

Hozzávalók:

• 1 formás kis süllő
• 2 kk. szárított kakukkfű
• 2 kk. Maldon só
• 5 dkg füstölt zsírszalonna
• 5 dkg vaj
• 1 kg krumpli

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, hosszában négybe vágom, a tepsi aljába fektetem, a vajat egyenletesen rákockázom, majd a krumplit Maldon sóval megszórom. A süllőt alaposan megmosom kívül-belül, majd egy éles, rövid pengéjű késsel a bedugaszolt mosogatóban megszabadítom a pikkelyeitől.
A halat belülről sóval és kakukkfűvel bedörzsölöm, majd beirdalom az oldalát, jó mélyen. A vágások helyét szalonnával kitöltöm. A halat ráfektetem a krumplira, kicsi vizet töltök alá óvatosan (mindig a tepsi szélénél), és alufóliával letakarom. 190 fokra előmelegített sütőbe teszem, és addig sütöm, amíg a krumpli meg nem puhul. Mikor már puha, a fóliát lekapom, és egy kicsit lepirítom a hallal egyetemben.

nlc.hírlevél

Iratkozz fel az nlc hírlevelére, és olvasd elsőként a legizgalmasabb híreket!

FELIRATKOZOM

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése