Gasztro

Bukta muffinformában

Megalkottam a muffinbuktát. Valószínűleg újra nem az én zsenim "csattant el" elsőnek a Naprendszerben, de a mi kis négyszemélyes konyhánk szempontjából nagy és dicső lépést tettem a bukta háziasítása felé.

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 4 tojássárgája
  • 4 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • csipet só

Az alapanyagokat beleöntöm a gépbe, és rábízom a kelesztést. A muffinformát olvasztott vajjal kikenem, a tésztát kinyújtom, 12 részre osztom. Óvatosan megtöltöm baracklekvárral, gombóccá formálom, és a hajtogatással a fenekén beleteszem a muffinformába. Felvert tojással megkenem, és egy picit hagyom kelni.

180 fokra előmelegített sütőben sütöm, amíg meg nem pirul rendesen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top