Gasztro

Csörögefánk

Szezonális, bár élesztőnek nyoma sincs benne.

Hozzávalók:

  • 8 dkg vaj
  • 35 dkg finomliszt
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál rum
  • porcukor

A vajat megolvasztom. Hagyom kihűlni. A lisztet átszitálom, a tojásokat felütöm, összekeverem a hozzávalókat, és egy órára bedugom a tésztát a hűtőbe. Lisztezett deszkára borítom a tésztát, kinyújtom, derelyevágóval 8×5 centis téglalapokra vágom. A lapokat középen bemetszem, majd a tésztám egyik végét átbújtatom a lyukon.

Az olajat felmelegítem, de nem hagyom, hogy túl forró legyen. Közepesen barnára sütöm, papírszalvétás tálcára szedem, és azonnal megporcukrozom.

Lekvárral tálalom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top