Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 35 dkg finomliszt
- 8 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál rum
- porcukor
A vajat megolvasztom. Hagyom kihűlni. A lisztet átszitálom, a tojásokat felütöm, összekeverem a hozzávalókat, és egy órára bedugom a tésztát a hűtőbe. Lisztezett deszkára borítom a tésztát, kinyújtom, derelyevágóval 8×5 centis téglalapokra vágom. A lapokat középen bemetszem, majd a tésztám egyik végét átbújtatom a lyukon.
Az olajat felmelegítem, de nem hagyom, hogy túl forró legyen. Közepesen barnára sütöm, papírszalvétás tálcára szedem, és azonnal megporcukrozom.
Lekvárral tálalom.