Gasztro

Fánk

A farsangi szezon örökös sztárja.

Hozzávalók:

  • 65 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 13 ek. tej (nagyanyáink evőkanala)
  • 1 ek. rum
  • 2 tojássárgája
  • 6 kk. cukor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg vaj

Az alapanyagokat összegyúrom, majd alaposan kidolgozom a tésztámat. Meleg helyen hagyom megkelni, majd másfél ujjnyi vastagra nyújtom, nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatom, középen kilyukasztom, és egy nagy tálcára pakolom. A tálcát még fél órát meleg helyre teszem (kemencetető, radiátorkörnyék, melegen tartó sütő), és hagyom, hogy keljen.

Egy serpenyőben kétujjnyi olajat melegítek (nem szabad, hogy túl forró legyen az olaj!), és négyesével kisütögetem a fánkjaimat. A technikája: első körben beteszem, fedem, várok, fordítok, nem fedem, várok, szűrőkanállal mentek, papírszalvétás tálcával alányúlok. A szalagosságot meg az is elősegíti, hogy az olaj ne legyen több az előírt mennyiségnél.

Tavalyi házi baracklekvárral, porcukorral kínálom.

 

nlc.hírlevél

Iratkozz fel az nlc hírlevelére, és olvasd elsőként a legizgalmasabb híreket!

FELIRATKOZOM

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése