Gasztro

Kakaós kalács

Ez egy olyan tészta, amely a kenyérsütőben sütve is tökéletes kalácsot eredményez.

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 6 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 8 dkg barna cukor
  • csipet só
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 ek. holland kakaó

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom, megdagasztom, majd meleg helyen hagyom, hogy szépen megkeljen. Mikor késznek ítélem, eljátszom a gondolattal, hogy milyen formát adjak neki. Lehet fonni, vagy kicsiny briósokat formálni, esetleg egy kenyérformában sütni. Lényeg az, hogy formázás után fél órát még hagyom kelni. Azután tejjel megkenem, és 190 fokra előmelegített sütőben megsütöm. Akkor jó, ha már az aljának is szép színe van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top