Gasztro

Langalló Mirelle módra

Néhány éve a vásárok konyhai kínálatában megjelent a langalló, és azóta töretlen népszerűségnek örvend. Ezen nincs is mit csodálkozni, mert nagyon finom.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10-15 dkg rétesliszt
  • csipet cukor
  • 1 dkg élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • csipet só

Feltét:

  • 10 dkg mascarpone
  • 1 kis doboz tejföl
  • 15 dkg húsos szalonna
  • darabka trappista sajt
  • 1 tk. só
  • 2 gerezd összenyomott fokhagyma

A tésztát összedolgozom, hagyom, hogy megkeljen. Mikor kész, pizza formájúra nyújtom, sütőlapos tepsire vagy pizzasütőre fektetem, és a tenyerem élével megformázom a széleit. A tejfölt összekeverem a krémsajttal, sózom, belenyomom a fokhagymát, és hozzáadom a vékonyra szelt szalonnát. A krémet rákenem a tésztára, sajtot reszelek rá, és a 200 fokra előmelegített sütőbe tolom. Addig sütöm, amíg a sajt egyenletesen meg nem színesedik a tetején, és az alja is kellemes árnyalatú nem lesz.

A mascarponénak köszönhetően hihetetlenül finom állagú és ízű lesz a feltét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top