Gasztro

Tésztában sült marharagu

"Férfiuról szólj nékem, Múzsa" – így kezdődnek az Odüsszeia sorai, férfiúról, aki egykoron állatokra vadászott, sokat vándorolt, harcolt, és mindehhez a szükséges energiaforrásokat – többnyire – a húsevésből merítette.

Hozzávalók:

  • 800 g marhalapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál mangalicazsír
  • 50 g paradicsompüré
  • 1 doboz bébisárgarépa (konzerv)
  • 200 g gomba
  • 2 dl vörösbor
  • bors
  • 450 g mirelit vajas tészta
Tésztában sült marharagu

 

Az apróra vágott vöröshagymát egy kanálnyi zsiradékon pirítsd aranybarnára. A marhahúst vágd fel nagyobb kockákra, és dobd a hagymára. Kicsit pirítsd át, majd add hozzá a préselt fokhagymát, a paradicsompürét, fűszerezd sóval és borssal.

Amikor a hús félig megpuhult, add hozzá a feldarabolt gombát, a bébirépát. Öntsd hozzá a bort, és párold tovább. Hintsd meg egy evőkanál liszttel, és forrald fel.

Az így félig elkészített ragut öntsd át egy jénai tálba, és fedd be a vajas tésztával.

Ehhez szobahőmérséketen engedtesd fel a mirelit tésztát, és nyújtsd ki kb. 4 mm vastagságúra. Fedd be a jénai tálat, és a tetejét kend be egy egész tojással.

Forró sütőben 25 perc alatt süsd készre.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top