Gasztro

Báránybordák paprikásan

Báránybordák paprikásanHozzávalók:

  • 200 g vöröshagyma
  • 20 g zsír
  • 50 g paradicsom
  • 50 g zöld paprika
  • 40 cl tejföl
  • 10 cl tejszín
  • 10 g liszt

Elkészítés:

A báránybordákat félig átsütjük (lásd A báránybordák előkészítését!).

A felsorolt anyagokból pörköltalapot készítünk (lásd Báránypörkölt), amit az elősütött bordákra öntünk, és fedő alatt puhára párolunk. Ha a bordák megpuhultak, a párolóléből kivesszük és félretesszük. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel elkeverjük (habarást készítünk) és a párolóléhez öntve azt kiforraljuk. Szűrőn átszűrjük, átforraljuk, és a bordákra öntjük. Tetejét kevés tejföllel meglocsoljuk.

Köretként galuskát, vajasgaluskát adhatunk hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top