Gasztro

Tárkonyos bárány

Hozzávalók

  • 800 g bárányhús
  • 20 g vaj
  • 20 g liszt
  • 20 g só
  • 200 cl tejfel
  • citromlé
  • tárkonylevél

Tárkonyos bárány

Elkészítés:

A megmosott és apró kockára vágott bárányhúst kb. fél liter vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk, ízesítjük sóval, a friss vagy szárított tárkonylevéllel, és majdnem puhára főzzük. Amíg a hús puhul a vajból és a lisztből világos rántást készítünk. A majdnem puha húst ezzel a rántással besűrítjük, jól kiforraljuk és a végén tejföllel elkeverjük, citromlével vagy ecettel – ha szükséges sóval – ízesítjük és forrón tálaljuk.

Köretként párolt rizst adhatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top