Gasztro

Tárkonyos bárány

Hozzávalók

  • 800 g bárányhús
  • 20 g vaj
  • 20 g liszt
  • 20 g só
  • 200 cl tejfel
  • citromlé
  • tárkonylevél

Tárkonyos bárány

Elkészítés:

A megmosott és apró kockára vágott bárányhúst kb. fél liter vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk, ízesítjük sóval, a friss vagy szárított tárkonylevéllel, és majdnem puhára főzzük. Amíg a hús puhul a vajból és a lisztből világos rántást készítünk. A majdnem puha húst ezzel a rántással besűrítjük, jól kiforraljuk és a végén tejföllel elkeverjük, citromlével vagy ecettel – ha szükséges sóval – ízesítjük és forrón tálaljuk.

Köretként párolt rizst adhatunk.

nlc.hírlevél

Iratkozz fel az nlc hírlevelére, és olvasd elsőként a legizgalmasabb híreket!

FELIRATKOZOM

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése