Gasztro

Báránypörkölt

Hozzávalók:

  • 600 g báránylapocka (csont nélkül)
  • 120 g sertészsír
  • 200 g tisztított vöröshagyma
  • 10 g fokhagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 dl soproni kékfrankos
  • fűszerek (só, köménymag, fűszerpaprika)
    Báránypörkölt

Elkészítés:

A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát az olvasztott zsírban megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, fűszerpaprikát és a köménymagot, kevés vízzel felengedjük, a lángra visszatéve zsírjára pirítjuk. A báránylapockát kockára daraboljuk, megmossuk, és a visszapirított pörköltlaphoz adva sózzuk, és sűrű kevergetés mellett fedő alatt puhára pároljuk. Amennyiben a hús saját leve a párolás során elpárolgott, hozzáadjuk a vörösbort és a kockára vágott paradicsomot és zöld paprikát, és készre pároljuk.

Köretét szabadon választhatjuk meg: lehet főtt burgonya, tarhonya vagy galuska. Illik hozzá a tavaszi saláta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top