Kukoricapelyhes, joghurtos kehely

nlc | 2009. Július 07.
Kukoricapelyhes, joghurtos kehely

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

Egy narancs héját lereszelve a joghurthoz keverjük, 4 dkg cukorral. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a joghurthoz. A hűtőben 1 órát pihenni hagyjuk.
A narancsokat megpucoljuk, a gyümölcshúst az összetartó hártya közül késsel kivágjuk, majd kockákra daraboljuk. A narancslekvárt felforrósítjuk, és átforgatjuk rajta a narancshúst, de nem főzzük sokáig. Hagyjuk kihűlni, ez kerül majd a kehely tetejére. A rétegeket kehelyben vagy pohárban egymásra halmozzuk, alulra kukoricapehely kerül, arra joghurt, majd a narancsos lekvár.

Tipp:
Ha baracklekvárt használunk, egy fél narancs reszelt héját is adjunk hozzá. Fogyókúrázók készíthetik édesítőszerrel és sovány joghurttal is.


Elkészítési idő:
kb.20 perc + 1óra pihenési idő
 


A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Exit mobile version