Gasztro

Szezámmagos, ropogós újkrumpli morzsolt fetával

Hozzávalók (2 adag)

  • 1/2kg újburgonya
  • 4-5 ek olívaolaj, só, bors
  • egy ág friss rozmaring, finomra aprítva
  • 4dkg szezámmag
  • 5dkg kemény fetasajt
  • csipet chilipehely

Szezámmagos, ropogós újkrumpli morzsolt fetával

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200C-ra.
A krumplit megmossuk, konyhai papírtörlővel alaposan megszárítjuk, és hosszában félbevágjuk.
Egy tálban, vagy uzsonnázó zacskóban összeforgatjuk az olívaolajjal, a szezámmaggal, sóval, frissen örölt borssal.
Alufóliával, vagy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, elrendezzük úgy, hogy vágott felükkel lefelé helyezkedjenek el (így könnyebben pirul). Kb. 25 percig alatt aranyszínűre sütjük.
Tálaláskor rámorzsoljuk a fetasajtot (a krémes, lágy sajt nem megfelelő erre a funkcióra), és megszórjuk chilipehellyel. Friss zöldsalátával kínáljuk. (Akár a salátaágyra is tehetjük)

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top