Gasztro

Camembert-es, sonkás, almás melegszendvics

Amikor este hazaesünk a munkából, mindenhez van kedvünk, csak ahhoz nem, hogy további órákat töltsünk a konyhában. Kiváló megoldás lehet néhány különleges melegszendvics, annak, hogy mit alkotunk, csak a képzeletünk, illetve az otthon fellelhető alapanyagok szabnak határt.

Hozzávalók 2 nagy szelet kenyérhez vagy 6 karika bagetthez:

  • 12,5 dkg camembert sajt
  • 4 nagyobb szelet főtt sonka
  • 1 alma – kimagozva, meghámozva, felkarikázva
  • vaj
  • bors
  • metélőhagyma
  • kenyér vagy karikákra szeletelt (vastag) bagett

Camembert-es, sonkás, almás melegszendvics

Elkészítése:

Megpirítjuk a kenyeret, majd megkenjünk vajjal. Ráhelyezzük az almaszeleteket, arra a sonkát, végül befedjük a camembert sajttal.
Aranysárgára sütjük (grillben és sütőben egyaránt lehet), kevés borssal, aprított metélőhagymával megszórva tálaljuk.

Tipp:
a sonka és az alma helyett áfonyalekvárral is kombinálhatjuk a camembert-t, úgy is nagyon finom lesz a végeredmény.

407 kcal/szelet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top