Hozzávalók 4 személyre:
- 4 fél csontnélküli bőrös csirkemell
- 16 szál zöld spárga
- tengeri só, feketebors
- olívaolaj
Elkészítés:
A zöld spárgát szárvégénél vékonyan meghámozzuk és megmossuk. A csirkemelleket kettényitjuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, és mindegyikbe 4-4 szál spárgát teszünk.
Félbehajtjuk, fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük, és mindkét oldalát besózzuk.
Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a csirkék bőrös felét erősen lenyomva ropogósra sütjük. Ezután akár a serpenyőben – ha nem műanyag nyelű – vagy egy kis tepsiben a bőrös oldalával felfelé, kb. 150-160 C fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Vastagon felszeleteljük, és friss salátával kínáljuk.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |