Gasztro

Vacsoratipp hétvégére – Pizzaburger

A pizza és a hamburger keresztezése, ahol a pizzatésztát ízletes grillezett marhafasírt váltja fel.


PizzaburgerHozzávalók a fasírthoz:

  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 fej apróra kockázott vöröshagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 tojás
  • bors, só


a paradicsomszószhoz:

  • 1 db 40 dkg-os olasz paradicsomkonzerv
  • olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oregánó
  • 2 zacskó mozzarella
  • fekete olívabogyó
  • bors, só

Elkészítése:

A fasírt hozzávalóit gyúrjuk össze, formázzunk belőle pogácsákat. Készítsük el a paradicsomszószt: olívaolajon pároljuk üvegesre a felkockázott hagymát, öntsük rá a paradicsomszószt, és adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, kis lángon 30 percig főzzük. A végén friss oregánóval ízesítsük.
Zsiradék nélkül forrósítsunk fel egy teflonserpenyőt, 1-2 perc alatt süssük pirosra a fasírtok mindkét oldalát, majd tegyük őket egy sütőlapra, kenjük meg a paradicsomszósszal, helyezzünk minden fasírtra egy-egy szelet mozzarellát és egy-egy szem olívabogyót. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig süssük.

Tipp:
Zöldsalátával kínáljuk!

Előkészítés: 40 perc
Sütés: 10 perc
234 kcal/db

 

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top