Gasztro

Egészben sült vörösboros camembert

Szeptember és október a szüretek és a borfesztiválok időszaka, ilyenkor érdemes minden lehetőséget megragadni, és végigkóstolni a hazai és külföldi borokat. Hazatérve aztán folytathatjuk az ismerkedést azzal, hogy ételeinkbe is teszünk az isteni nedűkből.

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 korong camembert sajt (125 gr-os)
  • kb. fél dl fiatal egri cabernet franc
  • olívaolaj

Egészben sült vörösboros camembert


Elkészítés:

A sajtot a tetején kereszt alakban bevágjuk, majd beletesszük egy kis méretű, lapos, kerek tálba. (A legjobb erre a célra a créme brulée forma.)
Ezután kb. fél dl bort öntünk rá, meglocsoljuk olívaolajjal, és forró sütőbe tesszük. 10-15 perc alatt megsül.
Pirítóssal vagy friss bagettel fogyasszuk.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top