Gasztro

Sertéskaraj aszalt barackkal

Szeptember és október a szüretek és a borfesztiválok időszaka, ilyenkor érdemes minden lehetőséget megragadni, és végigkóstolni a hazai és külföldi borokat. Hazatérve aztán folytathatjuk az ismerkedést azzal, hogy ételeinkbe is teszünk az isteni nedűkből.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 3 fej fehérhagyma
  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 2 dl félédes fehér muskotály
  • 1 mokkáskanál egész koriander
  • tengeri só
  • olaj
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl szárnyas alaplé vagy leves

Sertéskaraj aszalt barackkal

Elkészítés:

A hagymát félkarikára, a barackot csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben a vaj felét ugyanannyi olajjal felmelegítjük, rátesszük a hagymát és a koriandermagot. Kissé megpároljuk, de csak annyira, hogy a hagyma ne barnuljon meg. Felöntjük a borral és az alaplével. Beletesszük a csíkozott sárgabarackot, és fedővel lefedve 10 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, és a maradék hideg vajat kockánként hozzáadva elkeverjük benne.

A karajszeletek mindkét felét enyhén besózzuk, és kevés zsiradékon mindkét felét megsütjük.
A hússzeleteket tálba tesszük, és a tetejére halmozzuk a hagymás-barackos ragut. Pirított burgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.

Egészben sült vörösboros camembert A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top