Marcipános körtetorta

nlc | 2009. Október 16.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az omlós tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 mm vékonyra. Akkora köröket vágunk belőle, hogy a pite formácskákat ki tudjuk vele bélelni. A marcipánt, a tojásokat és a puha vajat simára keverjük.

A nyers tésztával bélelt formát kétharmadig töltjük vele. A körtéket megpucoljuk, majd négybe vágjuk, és kiemeljük a magházat. A körte domború felét beirdaljuk, majd belenyomjuk a marcipános krémbe. 160 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Tipp:
Még melegen vaníliafagylalttal tálalhatjuk. A sütemény minősége függ attól, hogy milyen marcipánt használunk. A legjobb az 1:1 arányú marcipán, amely 1 kiló mandulából és 1 kiló cukorból készül.
Exit mobile version