Gasztro

Igyon energiát!

A tea messze a legrégebbi energiaital. Közel 5.000 éve értékelik az emberek a tea frissítő és élénkítő hatását. Értékes alkotóanyagaival a tea rendkívüli mértékben hozzájárul az egészséghez és a jólléthez. Különösen a zöld teának tulajdonítanak valódi csodákat.

A tea frissítő és élénkítő hatása elsősorban a koffeintartalmán alapszik. A zöld vagy a fekete tea előnye a kávéval szemben az, hogy a tea sokkal lassabban adja le a koffeint a szervezetnek. Ezáltal olyan élénkítő hatás jön létre, amely a szervezet keringését nem terheli meg, és sokkal tovább tart. De nem csak a benne található koffein serkenti az életerőt, hanem a vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok is erőforrásként szolgálnak a testnek és a léleknek.  

Igyon energiát!

 

Tea a hosszú életért

A zöld tea a tea legősibb formája, ahogyan csaknem 5.000 évvel ezelőtt Kínában feltalálták ill. felfedezték. A zöld és a fekete tea ugyanazon teanövényből és ugyanazon levelekből származik. Csupán a feldolgozásban, az úgy nevezett fermentációban van különbség.

A zöld teánál kíméletes hőkezeléssel akadályozzák meg a fermentációt.
Fekete teánál a levélsejtnedvek e reakcióját oxigénnel, tudatosan idézik elő.

Igyon energiát!A tea színe és íze ezáltal megváltozik, és tartósabb lesz. A kínaiak úgy tartják, hogy a zöld tea fogyasztása „ápolja az életet”, és szilárdan hisznek abban, hogy pozitív hatásai hozzá tudnak járulni a hosszú, egészséges élethez. Az egészséget támogató alkotóanyagokról szóló adatok kb. 100-300 különféle anyagról tanúskodnak. A zöld teának részben csodadolgokat tulajdonítanak. Valóban, a modern kutatás is bebizonyította, hogy a benne található vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok sokat tehetnek a jó közérzetért és az egészségért. A zöld tea frissít, növeli a koncentrációképességet, megszünteti a stresszt, egészséges a fogaknak és a csontoknak, sőt, még a rákot és a szívbetegségeket is képes megelőzni, és lassítja az öregedési folyamatot.

A zöld tea pl. ugyanannyi C vitamint tartalmaz, mint a citrom. A C-vitamin védi a szervezet sejtjeit, és növeli az ellenállóképességet. A szabad gyökök ellen kiváló még az E vitamin, az A provitamin és az úgy nevezett másodlagos növényi anyagok, mint pl. az EGCG (Epigallocathechin-3-O-Gallat), amelynek rák gátló hatást is tulajdonítanak. A zöld teában található cserzőanyagok segítenek továbbá csökkenteni a koleszterinszintet, ezáltal megelőzik az érrendszeri- és keringési megbetegedéseket.

Bizonyára nem egyedül a zöld tea tehet róla, de sok tudós ma már meg van győződve arról, hogy a napi egy csésze zöld tea fogyasztása is oka lehet a hosszú várható élettartamnak az ázsiai országokban.

 

Termék tipp:

Green tea:Igyon energiát!

hagyományos kínai zöld tea hibátlan aromával.


Green tea Lemon:

Kitűnő zöld tea pompás citrom ízzel. 

 

 

Zen chai green tea:

Zöld tea évezredek óta ismert Kínában, mint ízletes üdítő ital és a jó közérzet forrása. A „Zen Chai” tea különlegesség pompás íz-világát a zöld tea, és a citrom és mangó finom ízének kombinációja adja.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top