Gasztro

Diós-májas töltött dagadó

A vasárnapi ebéd vagy egy ünnepi asztal méltó főfogása lehet ez a húsimádók számára kihagyhatalan fogás.

Hozzávalók 4 személyre:
Diós-májas töltött dagadó70 dkg dagadó (a hentes által felszúrva)
15 dkg darált dió
15 dkg csirkemáj
1 főtt tojás
1 nyers tojás
1 tejben áztatott zsemle
10 dkg kolozsvári szalonna, szeletekre vágva
3 evőkanál libazsír
só, bors, szerecsendió

A csirkemájat elkaparjuk (nagyon apróra vágjuk), hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást, a darált diót, a nyers tojást, és összegyúrjuk a tejben áztatott zsemlével. Ízlés szerint sóval, borssal, kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és néhány szál apróra vágott petrezselymet is adunk hozzá. A dagadót kívül-belül besózzuk, majd óvatosan betöltjük a tölteléket úgy, hogy a legbelső részébe is jusson. Vigyázzunk, hogy ne töltsük túl vastagon, mert sülés közben kidurranhat a hús. A libazsírral bekenjük a dagadót, és egy tepsibe tesszük. A szalonnaszeleteket ráhelyezzük, így nem szárad ki a teteje sem. Fólia alatt 200 C fokon fél órán át sütjük, majd 180 C fokra mérsékeljük a hőfokot. Így sütjük még kb. 45 percen keresztül. Mielőtt felvágjuk a húst, hagyjuk egy kicsit pihenni fólia nélkül.

Tipp: Ha marad májas töltelékünk, akkor muffinformába tegyünk kockákra vágott réteslapot, kenjünk meg kevés olvasztott vajjal, kanalazzuk bele a tölteléket, és kb. 10 perc alatt közepesen meleg sütőben süssük meg. Előételként, esetleg köretként is finom lesz.

Elkészítési idő: 1, 5 óra

Diós-májas töltött dagadó

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top