Egyszerűen finom: Csokoládés pite

nlc | 2010. Március 06.
Tudjuk, hogy van cseresznyés, almás, sőt, hallottunk amerikairól is, de egy csokis pite bármelyiknél jobban illik egy csésze finom, téli fűszerezésű teához…

Hozzávalók 10 szelethez:

A tésztához:
• 12 dkg liszt
• 8 dkg vaj vagy margarin
• 4 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 tojássárgája

A krémhez:
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• 1 narancs reszelt héja
• 12 dkg cukor
• 5 dl tej
• 4 dkg csokoládé
• 3 tojássárgája

A tészta hozzávalóit egy tálba mérve gyúrjuk omlós tésztává, és béleljünk ki vele egy 20 cm átmérőjű piteformát. 180 C fokos sütőben süssük 8-10 percig.

A krémhez a tojássárgáját, a cukrot és a pudingport egy kevés tejjel keverjük simára, a többi tejet forraljuk fel, és sűrítsük be a pudingos résszel. Keverjük bele a narancshéjat, és a megfőtt krém felét kanalazzuk foltokban a kisült, kihűlt tésztára. A másik felébe keverjük bele a csokoládét, míg az teljesen elolvad, majd szintén tegyük a tortára, és egy kanál segítségével mossuk össze a kétszínű krémet. Tegyük hűtőbe néhány órára dermedni, utána szeletelhető.

Elkészítési idő: 60 perc
Hűtés: 3-4 óra

A márciusi tartalomból:

• Húsvétoljon Kovács Lázárral
• Nyulak és bárányok
• Kínáljuk pogácsával a locsolókat!
• Sietős háziasszony kedvence: levelestészta
• Az öt legjobb kuglóf uzsonnára

Itt tudsz előfizetni!»

 

Exit mobile version