Gasztro

Ínycsiklandó töltött tészta másként

A töltött tészta népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy világszerte hódít mint olasz ravioli, kínai wonton, orosz varenyiki vagy magyar húsos derelye. Íme, itt a sváb változata a kedvelt ételnek.

Sváb töltött tészta Hozzávalók 4 személyre:
• 40 dkg darált hús
• 10 dkg spenót
• 3 tojás
• 30 dkg liszt
• olaj
• só, bors, szerecsendió
• 1 gerezd fokhagyma
• 12 dkg Pannónia sajt
• 3 fej vöröshagyma

A lisztet addig gyúrjuk a tojással és egy pici sóval, amíg egy szép homogén tésztát nem kapunk. A tésztánkat vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval szép egyforma, 7×5 cm-es téglalapokat vágunk belőle.

A darált húst összekeverjük a forrázott spenóttal. Hozzáadjuk a tojást, borsot, sót, őrölt szerecsendiót és a zúzott fokhagymát. Összeforgatjuk, hogy az ízek mindenhova eljussanak. Ha készen vagyunk, a tésztáink felét használjuk először. A tésztalapok közepére helyezünk egy-egy kupac darált húst. Egy felvert tojással a tészta széleit szépen körbekenjük. Egy másik téglalappal lezárjuk úgy, hogy a széleket összenyomjuk egy villa segítségével vagy az ujjunkkal, hogy a tojás összeragassza a lapokat. Vigyázzunk arra, hogy ne maradjon belül levegő.  Sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a kész tésztákat.

A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy kevés zsíron aranysárgára pirítjuk. A kifőzött tészta tetejére halmozzuk. Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

 A márciusi tartalomból:

• Húsvétoljon Kovács Lázárral
• Nyulak és bárányok
• Kínáljuk pogácsával a locsolókat!
• Sietős háziasszony kedvence: levelestészta
• Az öt legjobb kuglóf uzsonnára

Itt tudsz előfizetni!»

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top