Gasztro

Tolle Light -Súlykontroll

Az előbbiekben bemutattuk Béres Alexandra Súlykontroll programját, most pedig elolvashatod az Alexandrával készült interjúnkat.

Tolle Light -SúlykontrollHogyan illeszkednek a Tolle light termékek a Súlykontroll programba?

A súlykontroll program egy olyan életmód program, ami bemutatja a fogyáshoz vezető legkönnyebb, legcélszerűbb utat. Magába foglalja a kiegyensúlyozott táplálkozási útmutatást, a mozgás és a pszichológiai segítséget. Mindig az életszerű elérhető célok mentén halad és figyelembe veszi az egyén testsúlytöbbletét, nemét, ízlésvilágát. Az egészséges táplálkozásban szerepelhet, és szerepelnie is kell minden élelmiszercsoportnak a megfelelő arányok betartásával. A zsírszegény tejtermékek és köztük a sajt kiemelt helyen szerepel a programban.

Miért döntött a Tolle márka mellett? Vélhetően ismerte már a termékeket, melyek segíthették döntésében, de mik voltak azok a „pluszok”, melyek meggyőzték?

A Tolle márka általam már korábban megismert termékeit is egytől egyig a kiváló minőség fémjelezte. Ezt egészítette ki az újításokra és fejlesztésekre nyitott, dinamikus és fiatal vezetőség hozzáállása, így jöhetett létre a Light termékcsaládjuk, amely remekül illeszkedik a Súlykontroll Program alapelveihez.

 

Miért ajánlja a light termékeket? Pár kedvező élettani hatás említése fogyókúrázóknak és egészségtudatos fogyasztóknak.

A light sajtok lényegesen kevesebb zsiradékot, és energiát tartalmaznak. Mint tudjuk ma világméretű probléma az elhízás, a „túlevés”, ami megváltozott környezetünkkel (ülő életmód, kevesebb mozgás, reklámok xxl étkezésre csábítása és még sorolhatnám!) jár együtt. Ebben a telített zsírokkal, cukrokkal és sok extra energiával terhelt étkezési szokásokban nagyon sokat segíthetnek a light termékek – sok kicsi sokra megy! Gondoljunk csak bele, 10 dkg zsíros trappista sajt 372 kcal-t, és 28 g (28 %) zsírt tartalmaz, míg 10 dkg Tolle light termékben 214 kcal, 10 g zsír (10 %) van. Rengeteg energiát és zsírt spórolunk meg választásukkal, arról nem is beszélve, hogy a light termékekben lényeges mennyiségű vitamin és ásványi anyag tartalom marad meg. Érdemes mindig tudatosan választani.

Tolle Light -Súlykontroll

 

Miért kell hangsúlyozni a tejtermékek napi fogyasztásának fontosságát és mennyi az ajánlott napi mennyiség?

A tej az egészséges felnőtt számára legoptimálisabb mértékben tartalmazza az összes makrotápanyagot. Fehérjetartalma értékes, mert 93%-ban hasznosul, és komplett fehérje forrás, tehát tartalmazza az összes esszenciális aminosavat..

A tejzsírban előfordulnak többszörösen telítetlen zsírsavak is, tejcukor tartalma kiegyensúlyozott. Ugyanakkor a tejcukor javítja egyes ásványi anyagok felszívódását (kalcium, magnézium, foszfor). A tej jó kalciumforrás is, hiszen 2,5 dl tej elfogyasztásával a felnőttek részére javasolt napi mennyiség 35%-át fedezzük. Rendkívül jó vitaminforrás, különösen a B vitamin csoport tagjait tartalmazza nagyobb mennyiségben. Alacsony glikémiás indexű.

A sajtok lényegesen megváltozott arányban tartalmazzák a tej alkotóelemeit. Magas fehérje- és zsiradéktartalommal rendelkező alapanyagok, tejcukrot viszont egyes sajtok nem, más sajtok csak elenyésző mennyiségben tartalmaznak. Glikémiás indexük alacsony, zsiradéktartalmuk alapján érdemes kiválasztani tehát a legmegfelelőbbeket.

A táplálkozástudományi szakemberek napi 0,5 liter tej vagy ennek megfelelő tejtermék fogyasztását javasolják.

 

Milyen hideg -és melegkonyhai készítményekhez javasolná a light termékeket?

Tolle Light -SúlykontrollSzinte mindenhez. Reggeli részeként lehet a teljes kiőrlésű kenyéren vagy korpás abonetten szeletelt sajtként fogyasztani, de ömlesztett változatban önmagában, vagy különböző fűszerekkel, natúr joghurttal habosra keverve finom sajtkrémként is fogyasztható. Salátákra kockázott sajtként, vagy az említett sajtkrém, sajtöntet formájában is kitűnő választás. Meleg étkezésnél mindig gazdagíthatjuk sajttal ételeinket, érdemes csak az olasz konyhára gondolni, ott is láthatjuk, mennyire nélkülözhetetlen a sajt. De magyar specialitásoknál is megjelenik, pl. a magyaróvári csirkemellnél a tetejére sült sajt adja meg a jellegét, látványát és nem utolsósorban ízét az ételnek. Rántott sajt helyett mindenki figyelmébe ajánlom a bazsalikomos sült sajtot!

A súlykontroll program melyik szakaszában különösen ajánlott fogyasztásuk? Lehet-e bármelyik szakaszban fogyasztani?

Igen, a mindenre kiterjedően alapos fejlesztésnek köszönhetően olyan kiváló termékcsaládot sikerült létrehozni a Tolle light termékkel, hogy a Súlykontroll Program legszigorúbb fogyókúrás szakaszában is bátran fogyaszthatóak. Fontos tudatosítani magunkban, hogy ezek nagyon finom termékek, amelyek a súlymegtartás szakaszában is megfelelő alternatívái a zsírosabb sajtfalatoknak.

 

Tolle Light -SúlykontrollGyerekek is fogyaszthatják?

Természetesen, sőt! Gyermekkorban alakulnak ki életünket meghatározó étkezési szokásaink. Ha már akkor megismertetjük, megszerettetjük gyermekeinkkel a zsírszegényebb falatokat, nekik már természetes lesz. A tudatos étkezés formálásán kívül természetesen, a jó beltartalmi értékei miatt is ezt ajánlom inkább a gyermekeknek, mint a zsíros sajtokat.

Végére hagynám a „mozgás” fontosságát, mellyel kiegészítve sikerülhet kialakítani egészséges életmódot

Fogyni lehet mozgás nélkül is de „szépen változni” nem. Mozgásra szükség van a vérkeringés, ezért az anyagcsere fokozásához, a jobb közérzet és fittségi szint kialakításához. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ne kívánjunk elsőre magunktól túl sokat, heti 3-szor egy óra gyors séta már igazán sokat segíthet az egészségünk és az ideális testsúlyunkhoz vezető úton. Hiszen egy óra séta nagyságrendileg ugyanannyi zsír felhasználását, égetését jelenti, mit fél óra kocogás. Amire pedig szükségünk van hozzá, egy tornacipő és egy kis elszántság, mert „a csoda Benned van”!

További információk!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top