Gasztro

Tolle sajtkrémleves fokhagymás pirítóssal

Hozzávalók 5 főre:

 

8 dkg Tolle vaj

1 db Póréhagyma

40 dkg Burgonya

2 db Zöldségleves kocka

2 dl Tejszín

1 dkg Reszelt szerecsendió

10 dkg Tolle Gouda sajt

3 db Kifli

2 gerezd Fokhagyma

2 dkg Só

 

Tolle sajtkrémleves fokhagymás pirítóssal

 

Elkészítés:

 

Vajat olvasztunk és a felkarikázott póréhagymát enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a reszelt sajt 2/3 részét és felöntjük 1,5 l vízzel. Ízesítjük a szerecsendióval, sóval, zöldségkockákkal és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ezután leturmixoljuk a levest és tejszínnel dúsítjuk. Elkészítjük a levesbetétet: a kifliket felkarikázzuk, megpirítjuk, majd vajon megfuttatott, apróra vágott fokhagymával meglocsoljuk. Reszelt sajtot pirítunk rá és tálaláskor a forró sajtkrém leves tetejére tesszük.

További információk!  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top