Gasztro

Gasztronómiai ötletek

Reggelire, vacsorára tejet, vajat, sajtot fogyasztani tápláló és finom. A tejtermékek széles skáláját beszerezhetjük, és nem is létezne nélkülük a gasztronómia, hiszen a tejtermék szinte minden receptben fellelhetők.

A túró nemcsak a süteményeket „édesítheti” meg, hiszen kiváló szendvicskrémet is készíthetünk belőle egy kevés majonéz, 2 gerezd zúzott foghagyma, kevés mustár, só és őrölt fehérbors segítségével. A legértékesebb táplálékunk egyike gazdag fehérje- és kalciumtartalma miatt, akárcsak a sajt.

A tejföl alapvető szerepet tölt be a magyar konyhában, hiszen szinte minden recept hozzávalójaként szolgál. A tipikusan magyar ételek mellet levesekhez, tésztákhoz, öntetekhez, főzelékekhez, süteményekhez is használhatjuk, de akár még kenyérre kenve is szívesen fogyasztjuk.

A kefirt leginkább magában, vagy salátaöntetekhez használjuk, de csillapíthatjuk édességhiányunkat is vele, hiszen desszertet is készíthetünk belőle! Bátran kísérletezzünk, mert ezernyi lehetőséget rejt és nem csak magában ízletes.

Gasztronómiai ötletek

 

A vajkrémek manapság többféle ízben kaphatók, ezért változatossá tehetjük vele a reggelinket, vagy éppen vacsoránkat. Sokan azt gondolnánk, hogy a vajkrémet nem igazán tudjuk használni a konyhánkban, pedig a mascarpona helyett használhatunk natúr vajkrémet a Tiramisuhoz. Készítsd el és meglátod, mások el sem tudják majd képzelni, hogy mitől ilyen finom!

A vaj az egyik legrégebb óta ismert tejtermék. Sütéshez-főzéshez egyaránt használjuk és a sütemények készítéséhez elengedhetetlen. Kiváló vajkrémeket és töltelékeket készíthetünk belőle, süteményekhez édesen, sültekhez fűszerekkel ízesítve egyaránt finom.

A tej éppoly fontos szerepet tölt be a felnőttek táplálkozásában is, mint a gyerekekében. Magas fehérje- és vitamin tartalma elengedhetetlen a fejlődésben és a legváltozatosabb ételeket, finomságokat főzhetjük, süthetjük belőle. Reggeli italokat készíthetünk belőle, de pillanatok alatt „összedobhatunk” egy pudingot, vagy omlettet segítségével. A gyerekek nagy kedvence a palacsinta, aminek szintén az egyik alapanyag a tej. Gyakran használjuk pürék készítéséhez, vagy levesek hígításához is.

Gasztronómiai ötletekA sajt remek eleme lehet egy baráti beszélgetésnek, mivel hidegtálként éppúgy felszolgálható, mint egy pohár jó bor mellé. Remek előétel, de leves és desszert is készíthető belőle. Ízéhez jól illik a balzsam-ecet, vegyes-virágméz, vagy a dió, ezért legyél kreatív és készíts kedvesednek egy feledhetetlen vacsorát.

Az már csak hab a tortán, hogy fogyókúránkat is változatossá tehetjük a tejtermékkel, mivel a tejtermékekben található fehérjék élénkítik anyagcserénket és zsírégető hatásuk van. Bizonyos betegségek megelőzésében is segíti szervezetünket, valamint kiváló vitaminforrás.

A tejtermékek elengedhetetlenek kellékei a tradiciónális magyar konyhának. A reformkonyha hívei is előszeretettek fogyasztják, hiszen a light termékek gazdag választékával ízletesebbé és egészségesebbé tehetik mindennapjaikat.

Gasztronómiai ötletek

A konyhában képzeletünknek semmi sem szabhat határt, de figyelnünk kell arra, hogy a „beszerzőúton” kizárólag kiváló minőségű alapanyagokat válogassunk össze. Nemcsak a minőség a fontos, hanem a változatosság is, éppen ezért fordít nagy figyelmet a vevői igényekre a Tolle, mely a tejtermékek gazdag választékát kínálja! Legyen szó túróról, tejfölről, vajról, sajtról, de akár a light termékekről is a Tolle ezernyi finomságot tartogat a számunkra!

 

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top