Gasztro

Húsgolyók pennével és bazsalikommal

Az olasz tészták mindig népszerűek – ennek a fogásnak a különlegességét a húsgolyók adják.

Hozzávalók 4 személyre:

Húsgolyók pennével és bazsalikommal • 50 dkg darált hús
• 50 dkg penne tészta
• 1 fej vöröshagyma
• 25 dkg konzerv hámozott paradicsom (a darabolt jobb)
• 1 tojás
• 1 gerezd fokhagyma
• bazsalikom, petrezselyem
• só, bors
• cukor

A vöröshagymát finomra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, sózzuk, majd zúzott fokhagymával és egy pici cukorral ízesítjük. Addig főzzük, amíg elkezd szétfőni a paradicsom. Egy kevés vízzel felöntjük, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg. Közben a darált húst összekeverjük a sóval, a tojással, az összevágott bazsalikommal és petrezselyemmel (egy keveset meghagyunk későbbre). Borsozzuk, és kis golyókat formázunk belőle. A húsgolyókat a paradicsommártásba tesszük, és kifőzzük. A már megfőtt golyócskákat kivesszük a mártásból. Ha a mártásunk még túl híg lenne, akkor szükség szerint visszaforraljuk a megfelelő sűrűségűre. Megszórjuk vágott petrezselyemmel és bazsalikommal. Összeforgatjuk a kifőtt tésztával, hozzáadjuk a húsgolyókat, és tálaljuk.

A márciusi tartalomból:

• Húsvétoljon Kovács Lázárral
• Nyulak és bárányok
• Kínáljuk pogácsával a locsolókat!
• Sietős háziasszony kedvence: levelestészta
• Az öt legjobb kuglóf uzsonnára

Itt tudsz előfizetni!»

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top