Gasztro

3 mennyei húsvéti sütemény

A húsvéti vendégjáráshoz hozzátartozik a vendéglátás is. A sós előételek, pogácsák mellett jó, ha van néhány – több napot is könnyedén átvészelő – sütemény, amellyel meg lehet kínálni a lelkes és éhes locsolókat.
Márványos piskóta

 

Nagyobb képért katt ide!
Nagyobb képért katt ide!

Egyszerű, finom és látványos sütemény. Kávé mellé ideális.

  • 4 tojás
  • 2 ek. holland kakaópor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg rétesliszt
  • 4-5 ek. tej
  • 1 cs. vaníliás cukor

A tojásokat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a felolvasztott vajat és a tejet, végezetül belekeverem a lisztet. A tésztát nagyjából megfelezem. Az egyik részébe kakaóport keverek. Előveszem a szilikon tortaformámat. Fogok két kanalat, és váltva kanalazom a tésztáimat a forma közepébe. Amikor ennek a végére érek, akkor az egyik kanállal egy kicsit belekavarok, hogy ne legyen olyan rém szabályos.

180 fokra előmelegített sütőben úgy 40-45 perc alatt készre sütöm.

Répatorta

Nagyobb képért katt ide!
Nagyobb képért katt ide!

Nagyon finom, ízgazdag, tökéletesen húsvéti sütemény.

  • 14 dkg répa (pucolt állapotban)
  • 1,5 dl olaj
  • 10 dkg aszalt barack
  • 18 dkg rétesliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 tk. őrölt szegfűszeg
  • ½ csomag sütőpor
  • 3 tojás

A répát megpucolom, nagy lyukú reszelőn lereszelem, a barackot apró kockákra vágom. A cukrot a tojással habosra keverem, majd beleteszem a gyümölcsöt, a zöldséget, és hozzáöntöm az összes többi alapanyagot, majd az egészet egy szilikon kuglófformába öntöm. 180 fokra előmelegített sütőben úgy 40-45 perc alatt készre sütöm.

Húsvéti csokoládétorta

 

Nagyobb képért katt ide!
Nagyobb képért katt ide!

Csokoládéimádók számára kötelező.

  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 6 tojássárgája
  • 2 ek. holland kakaópor
  • 1 tk. sütőpor
  • 4 ek. rum
  • 15 dkg finomliszt
  • 6 tojás kemény habja

Töltelék:

  • 40 dkg mascarpone
  • 5 dkg porcukor
  • 2,5 dkg holland kakaópor
  • díszítésnek 10 dkg fehér csokoládé

A tojássárgáját a cukorral habosra keverem, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, a megolvasztott vajat, a rumot. Alaposan kikeverem a tésztát, majd a keményre vert tojáshabot is hozzáadom, de nagyon óvatosan, nehogy összetörjön. Zsírozott, lisztezett 26 centis tortaformába vagy szilikonformába öntöm, és a 190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.

Amíg sül a tészta, addig kikeverem a tejszínkrémet egy kevés cukorral és kakaóporral, és a hűtőbe teszem dermedni.

A kész tortát rácsra borítom, és megvárom, amíg teljesen ki nem hűl. Amikor kihűlt, vízszintesen kettévágom, és a mascarponés krém háromnegyedével megtöltöm. A maradék krémet a torta tetején elsimítom. Díszítésként egy kevés fehércsokoládé-forgácsot szórok a krémre.

Jót tesz neki egy éjszaka a hűtőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top