Gasztro

Sütőben sült cikória


Sütőben sült cikóriaHozzávalók:

  • 2 közepes cikória
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg ementáli
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors, friss zöldfűszer

Elkészítés:

Mossuk meg a cikóriákat, vágjuk le a végüket, majd vágjuk hosszában ketté őket. Szórjuk a morzsát egy tűzálló tálba, tegyük rá a cikóriákat.
Készítsünk besamel mártást: olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, folyamatosan kevergetve főzzük egy percig, majd adjuk hozzá adagonként a tejet, még mindig folyton keverve.
Forraljuk fel, és sűrítsük be a mártást. Sóval, borssal ízesítsük, keverjük hozzá a lereszelt sajtot.

Öntsük a mártást a cikóriára, és 220 fokos sütőben 25 perc alatt süssük készre.

Tipp:
Ha hús nélkül nem élet az élet, tekerjünk egy-egy vastagabb szelet főtt sonkát a cikóriák köré

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top