Gasztro

Miért hizlal az alkohol?

Ne hagyd, hogy az esti koktélozás lenullázza a fogyókúrádat!

Miért hizlal az alkohol?A zsír után az alkohol tartalmazza a legtöbb kalóriát, grammonként körülbelül 7,1 kcal van benne. Két korsó sör így körülbelül 470 kalória, a koktélok pedig még nagyobb energiabombák: egyetlen pohár piña colada 342 kalóriával „gazdagít”!

A szeszes italok fogyasztása ráadásul nem csak a kalóriák miatt jelent veszélyt a vonalaidra: az alkohol nagyon gyorsan felszívódik, a vérbe jut, és azonnal a magasba löki a vércukorszintet. Ez aztán ugyanilyen gyorsan vissza is zuhan, ellenállhatatlan éhségrohamot kiváltva, és már nyúlsz is a bárpulton levő chipses tálka után. A vércukorszint emelkedésével együtt járó inzulintermelés pedig a zsír elraktározását segíti a szervezetben.

Ha tehát valamilyen szeszes italra vágysz, mindenképp állj meg egyetlen pohárnál. Kérj kevés száraz fehérbort, és hígítsd ásványvízzel. Ha nagyon elszántan fogyózol, akkor viszont a legjobb, ha inkább csak az ásványvizet iszod meg, és a bort máskorra hagyod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top