Gasztro

6 tuti szakácskönyvlelőhely Budapesten

Régi szakácskönyvek, amelyek ott álltak a nagymama stelázsiján, és a legismertebb, tévés szakácsok legújabb receptgyűjteményei. Angolul és magyarul, kezdőknek és haladóknak. Feltérképeztük a legjobb könyvesboltokat.
 Chefparade

A név kötelez, de nincs is okunk panaszra. A Chefparade szolgáltatása teljes: főzőiskola, különleges hozzávalók, apró kávézó és rengeteg szakácskönyv. Budapesten ez az egyetlen üzlet, amely vállaltan szakácskönyvboltnak hirdeti magát, és a szakácskönyveken kívül más könyv nem is szerepel a kínálatában.

6 tuti szakácskönyv lelőhely Budapesten

A több száz magyar és idegen nyelvű szakácskönyv azonban nem szerző szerinti ábécésorrendben került a polcra, hanem tematikusan. Az elrendezés segíti a céltudatos keresgélést, de a spontán nézelődést sem gátolja. Angol és magyar nyelvű kiadás jól megfér egymás mellett. A húzónevek az ismertek: Nigella, Jamie Oliver, Gordon Ramsay, de itt fellelhető minden szakácskönyv, amely az utóbbi években megjelent. A kávéházi félhomály maradásra és olvasgatásra csábít.

6 tuti szakácskönyv lelőhely Budapesten

Cím: 1027 Budapest, Bécsi út 27.
Nyitva: hétfő–szerda: 8.00–18.00, csütörtökön 8.00–20.00, pénteken 8.00–16.00
Infó: www.chefparade.hu »

 Szőnyi antikvárium

Budapest antikváriumos utcája egyértelműen a Múzeum körút, de az egyik legjobb, régi könyveket árusító üzlet a Jászai Mari térnél található. A klasszikus irodalom mellett és az igen régi könyveken kívül gazdag a gyerek- és a szakácskönyvkínálat is. Ráadásul az árak sem elszálltak: a Szőnyi antikváriumban valóban pár száz forintért lehet retroszakácskönyveket találni.

6 tuti szakácskönyv lelőhely Budapesten

Lajos Mari és Hemző Károly 99 recept 33 képpel sorozatából mindig akad néhány, van Fűszerek könyve, Sajtételek, és befőzés témakörben szintén lehet kincseket találni. A szakácskönyvek többsége magyar nyelvű, de olykor akad egy-egy idegen nyelvű is. Az üzlet bája, hogy a szakácskönyvek rögtön a műszaki könyvek után kezdődnek, és többpolcnyi a kínálat.

6 tuti szakácskönyv lelőhely Budapesten

Cím: 1055 Budapest, Szent István krt. 3. (a Jászai Mari térnél)
Nyitva: hétfő–péntek: 10.00–18.00, szombat: 9.00–13.00
Infó: www.szonyi.hu »

 Pendragon

Aki bírja az angolt, és nem rest mértékegységeket váltogatni – bár egyszerűbb beszerezni olyan eszközöket, amelyekkel könnyű kimérni a hozzávalókat –, igazán zavarba jön itt a kínálattól. A Pendragon félfalnyi szakácskönyvkínálata mindenkit megbabonáz, aki csak egy kicsi affinitással bír is a főzés iránt.

6 tuti szakácskönyv lelőhely Budapesten

A Tv Paprikán és a Spektrumon futó számos külföldi főzőműsor könyvben is fellelhető, és nemcsak az olyan nagy nevek, mint Gordon Ramsay, Jamie Oliver és Nigella Lawson, hanem Rachel Allen, Valentine Warner és a River Cottage-sztori is. Ha mégis olyan könyvre vágynál, amely nincs az aktuális kínálatban, akkor beszerzik neked.

6 tuti szakácskönyv lelőhely Budapesten

Cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 21–23.
Nyitva: hétfő–péntek: 10.00–18.00, szombat: 10.00–14.00
Infó: www.pendragon.hu »

 Bestsellers

A Bestsellersben angol, francia és német nyelvű könyveket, köztük szakácskönyveket és főzőmagazinokat lehet találni. A kínálat gerincét a híres, tévéműsorral rendelkező szakácsok könyvei adják – Jamie Does…, River Cottage Everyday –, de ott áll a polcon a konyhai bibliának számító The Silver Spoon és a The Food Encyclopedia is.

6 tuti szakácskönyv lelőhely Budapesten

Ami pedig nincs a polcon, de külföldi könyvesboltban már kapható, megrendelhető. Az üzlet hihetetlenül vevőközpontú, és tájékozódni nemcsak személyesen lehet, hanem az interneten is. A Bestsellers további erőssége, hogy magyar szakácskönyvek is találhatók itt angol, francia és német nyelven, így ha külföldi barátodnak keresel ajándékot, érdemes betérned.

6 tuti szakácskönyv lelőhely Budapesten

Cím: 1051 Budapest, Október 6. utca 11.
Nyitva: hétfő–péntek: 9.00–18.30, szombat: 10.00–17.00, vasárnap: 10.00–16.00
Infó: www.bestsellers.hu »

 Bookstation

Kétemeletnyi idegen nyelvű könyv magáért beszél, főleg úgy, hogy nemcsak új, de régi könyvek is fellelhetők a kínálatban. A könyveket a polcokra nyelvek szerint és tematikusan is rendezték, ezért könnyű keresgélni. A szakácskönyvek megtöltenek egy tisztességes könyvszekrényt, ám a kínálat folyamatosan változik, érdemes gyakran betérni.

6 tuti szakácskönyv lelőhely Budapesten

Illetve ha kifejezetten egy könyvet keresel, akkor annak beszerzésében az üzletben tudnak segíteni, és gyakran nemcsak újonnan, hanem használtan is, ami kifejezetten pénztárcabarát megoldás.

6 tuti szakácskönyv lelőhely Budapesten

Cím: 1137 Budapest, Katona József u. 13.
Nyitva: hétfő–szombat: 10.00–19.00
Infó: www.bookstation.hu »

 Gasztrofilm

Igen bátor vállalás, ha egy antikvárium specializálódik. A Gasztrofilm antikvárium filmes és gasztrotémájú könyvek és ereklyék lelőhelye. A kínálat hétről hétre változik, most éppen a filmes vonal erősebb, mert dedikált színészképek érkeztek az üzletbe, de bőven akad régi és új szakácskönyv is.

6 tuti szakácskönyv lelőhely Budapesten

Olyan klasszikusokat lehet itt találni, amelyek nagymamák és anyukák polcain sorakoznak. Bár ezek a szakácskönyvek közel sem olyan gyönyörű képekkel illusztráltak, mint a mostaniak, de a receptek használhatóak, és sokszor családivá váltak az évek során.

6 tuti szakácskönyv lelőhely Budapesten

Cím: 1136 Budapest, Hollán E. u. 9.
Nyitva: hétfő–péntek: 10.00–18.00

Fotó: Myreille

6 tuti szakácskönyvlelőhely Budapesten

Szilvaszezon:
3 kipróbált sütirecept »

6 tuti szakácskönyvlelőhely Budapesten

A tökéletes omlós tészta titka
+ 3 sütirecept »

6 tuti szakácskönyvlelőhely Budapesten

5 egyszerű vega recept »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top