Gasztro

2 tejes-kávés finomság receptje

Odavagy a feketékért? Két tuti tippünk is van számodra!

A Kazaar a Nespresso eddigi legintenzívebb Grand Cru kávéja: 12-es intenzitást képvisel. Az aromák tüzes játéka felejthetetlenné teszi a kóstolás élményét, és egyedivé varázsolja a kávézással töltött perceket. Rendkívüli intenzitásának köszönhetően kiválóan alkalmas tej alapú receptek elkészítésére.

 Élénk, fűszeres Kazaar Cappuccino

Hozzávalók:
• 1 Kazaar Limited Edition kapszula (25ml)
• 50 ml tej
• egy késhegynyi frissen őrölt fekete bors
• kevés őrölt fahéj
• cukor ízlés szerint

Elkészítés:
Főzd le a Kazaar őrleményt (25 ml) egy Cappuccino csészébe. A tejhez add hozzá a fűszereket, majd habosítsd fel az Aeroccino segítségével. Öntsd a tejhabot a kávé tetejére. Ízlés szerint édesítsd.

Ritual Espresso kiskanalak: 6 db kanál rozsdamentes acélból (4500 Ft) Ritual Cappuccino csészék: 2 db Cappuccino porceláncsészéből és csészealjból álló készlet (6000 Ft)
Ritual Espresso kiskanalak: 6 db kanál rozsdamentes acélból (4500 Ft)
Ritual Cappuccino csészék: 2 db Cappuccino porceláncsészéből és csészealjból
álló készlet (6000 Ft)
 Kazaar vanília fagylalttal


Hozzávalók:

• 2 Kazaar Limited Edition kapszula (2*25 ml)
• 50 ml hideg tej
• 80 g vanília fagylalt
• 1 teáskanál tört jég

Elkészítés:
Főzd le a két Kazaar kapszulát ristretto-ként (2*25ml) és öntsd egy turmixgépbe. Add hozzá az összes hozzávalót, majd turmixold össze kb. 30 másodpercen keresztül. Öntsd egy nagy pohárba és fogyaszd azonnal.

 Ritual Recipe poharak: 4 db nagy pohár edzett üvegből és 4 db hosszú kanál rozsdamentes acélból (9000 Ft) Ritual Recipe kanalak: 6 db hosszú kanál rozsdamentes acélból (5000 Ft)
Ritual Recipe poharak: 4 db nagy pohár edzett üvegből és 4 db hosszú
kanál rozsdamentes acélból (9000 Ft)
Ritual Recipe kanalak: 6 db hosszú kanál rozsdamentes acélból (5000 Ft)
 Az aromák tüzes játéka

Ízletes tej alapú receptek kávévalA Kazaar megalkotásánál a Nespresso a kávészemek pörkölésének legvégső határáig ment el, hogy pontosan azt az állapotot érje el, ahol az aromák a legintenzívebb állapotukban bontakoznak ki. Mivel az Arabica és a Robusta szemek eltérő méretűek, az úgynevezett elkülönített pörkölési eljárást alkalmazták. Ez a komplex folyamat azzal az előnnyel jár, hogy az őrlemény minden egyes összetevőjének aromái a legelőnyösebben érvényesülhetnek. A kávét végül finomra őrlik, hogy intenzitása fokozódjon, és igazán telt és krémes testességet kapjon.  A kávé intenzitása nem a koffeintartalomra vonatkozik, hanem kizárólag a pörkölés mértékére, a testességre, és a kávé keserűségére.

A mélykék színű kapszula tökéletes állapotban őrzi meg a Kazaar erejét egészen a kóstolás pillanatáig. A markánsan fanyar és borsos jegyeket a sűrű és krémes textúra kerekíti le, így intenzitása a kóstolást követően is hosszú ideig érződik a szánkban.

Hol vásárolhatod meg a Limited Edition 2010 Kazaart?

• interneten: www.nespresso.com »
• a Nespresso Boutique-ban: 1061 Andrássy út 27. Hétfőtől péntekig 10:00 – 19:00 között.
Szombaton 10:00 – 17:00 között

Mennyibe kerül? 1240 Ft/ doboz (1 doboz = 10 kapszula)


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top