Gasztro

Ebéd a Marsról

Ha unod a menzai kosztot, nem tudsz minden reggel ebédet vinni magaddal a munkahelyre, vagy vacsorával szeretnéd meglepni a családod, a Marsbéli boltban jó helyen jársz.
Ebéd a Marsról

Gasztroforradalmár-nők » 

Se nem gyors, se nem lassú, normális

Ez a mottója a Marsbéli boltnak, amely üde színfolt a budapesti ételkiszállítók palettáján egészséges és fantáziadús menüivel. A nevével ellentétben konyhájában nem marslakók főznek, hanem olyan fiatal nők, akik szerint az evés még munka közben sem elfecsérelt idő. A piacon válogatnak a hozzávalók között, és ötletes fogásokat készítenek a munkahelyek kisebb közösségei számára.

Ha túl sok a dolgunk, gyakran spórolunk az evésre szánt időn, a főzésről nem is beszélve! Pedig számos kutatás bizonyítja, hogy ha gyorsan eszünk nem megfelelően elkészített ételeket, könnyebben hízunk, hosszú távon pedig csökkenhet az ellenálló képességünk. Ráadásul az ötperces ebédek nem jelentenek örömet, mert nem figyelünk az ízekre, elmarad a kellemes telítettségérzés, és utána lelassul a szervezetünk.

Spagetti mézes sült koktélparadicsommal, kakukkfűvel és fetával
Spagetti mézes sült
koktélparadicsommal, kakukkfűvel
és fetával

A Marsbéli bolt segít az egészségmegőrzésben, a mindennapi jókedv megteremtésében a munkahelyen és otthon étkező felnőttek és gyermekek számára egyaránt. Az alapanyagok frissek, az idénynek megfelelőek, és részben biopiacokról szerzik be őket.


Hetente változó kínálat

A bolt kínálata hetente változik, az összesen tízféle előételből, főételből és desszertből mindenki kedvére válogathat. A receptek forrása a „marsbéliek” fantáziája, de rendszeresen alkotnak finomságokat a legnépszerűbb hazai gasztrobloggerekkel együttműködve is.

Az ebédeken túl a Marsbéli bolt kézműves konyhájából házi péksüteményeket, friss gyümölcsleveket és irodai nassokat is rendelhetünk. A receptek válogatásánál ugyanis szempont az is, hogy a munkahelyen étkezők délután éberek, a vállalati megbeszéléseken kreatívak maradjanak. A finom falatkákat tartalmazó „meeting food” tálak pont ezt a célt szolgálják.

Az alapító, Révai Júlia elmondta, hogy számítanak a nagyközönségre is a menü kialakításakor. A Facebook rajongói oldalon nemcsak az aktuális akciókat hirdetik, de a következő heti menütervet is, amit ízlés szerint értékelhetünk. A blogon pedig a legnépszerűbb ételek receptjeit is megtalálhatjuk, így az egészséges étkeket otthon is elkészíthetjük a családnak és a barátoknak, akik ezért garantáltan hálásak lesznek.

Ízelítő a desszert kínálatból: kókusztejes-étcsokis pots de creme
Ízelítő a desszertkínálatból: kókusztejes-étcsokis pots de creme

Rendelni a www.marsbelibolt.hu honlapon tudunk, recepteket a www.marsbelibolt.blogspot.com címen találunk, igazolt marsbéli rajongóvá pedig a Facebookon válhatunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top