Gasztro

Ide nekünk a legtutibb széket!

Derékfájós, nagyon gáz, fészkelődős, szétesős. Bestiális, retró, süppedős, ultramodern. Iszonyúan eltalált, azonnal akarok egy ilyet! A Nők Lapja Café úgy döntött, megkeresi az ország legjobb, legvagányabb, legkényelmesebb, vagy éppen legrettenetesebb kávéházi székeit. Sokan írtatok nekünk és küldtetek fotókat kedvenc kávéházatok, cukrászdátok, kiülős teraszotok székéről, foteljáról, vagy éppen odabújós pamlagjáról. Íme, az első csokor az ország első, igazi kávéháziszék-tesztjéből.
SZOMBATHELY
Ide nekünk a legtutibb széket!Különleges alapanyagok és fűszerek? Naná! Méghozzá itt!

Cafe Frei – Fő tér 24. (Uránia Udvar)
A szombathelyi főtér nem kimondottan frekventált részén található a kávézó. Terasza egy parkolóra néz és a belső részhez képest szinte nincs is, mindössze két asztal! Szóval nagyobb társasággal szép időben ne ide menjünk. A fakeretes, diószínű, vászonülőkés, háttámlás székek tartani ugyan nem fogják a hátunkat, de legalább kényelmesen fészkelődhetünk bennük. Ha odabent ülnénk le, leginkább arra számítsunk, hogy minden keveredik mindennel (pl. a tömör fa a fémmel), de többségben van a műanyag. És ez baj! Rattanutánzatú a karosszék, lyukacsos műanyag az ülőke és támla. Ráadásul kényelmetlen. A fotel huzata szintén műbőr, a mintája Afrikát és a szafarihangulatot idézi, de sikertelenül. Ez van, sajnos nagyon kilóg a lóláb!

Ide nekünk a legtutibb széket!

Art Café – Fő tér 10.
A főtér egyik legelőnyösebb részén található klasszikus kávéház, terpeszkedős, nagy terasszal. Hangulatos, amit részben a sétálóutcának tudhat be. A terasz fémvázas, fonott karosszékei biztatóan hívogatnak minket, hogy aztán beléjük huppanva kissé átverjenek – akár a pasik. Merthogy ezeket is nyikorgós műanyag borítja. Nagy mázli, hogy cserébe legalább kényelmesek.

Ide nekünk a legtutibb széket!

SZEGED


A Cappella – Kárász utca 6.

Valamit nagyon kell tudnia annak, aki cukrászdát mer nyitni az országos hírű Kis Virág tőszomszédságában. Az A Cappellánál úgy tűnik, ismerik is a titkot. A hely ugyanis immár évek óta egyértelműen a legnépszerűbb cukrászda és kávéház Szegeden. Ehhez nagyban hozzájárul, hogy a tavaszi–nyári szezonban a teraszon, a város legszebb terén élvezhetjük a napsütést. Ehhez minden adott: a székek egyszerűek, de kényelmesek. Kár, hogy nem igazi rattan, hanem műanyag. Akár órákon át élvezhetjük bennük, ahogy a barátunk minden verbális eszközt bevet, hogy bizonyítsa, tényleg minket szeret. És ha jól helyezkedünk, a napfény városában még a lábunk is tökéletesen lebarnul eközben!

A Cappella cukrászdáról még több fotóért katt a képre!
A Cappella cukrászdáról még több fotóért katt a képre!

Corso Café
Néhány lépésre az A Capellától található, ám hangulatában sokkal komolyabb. Legalábbis ami a terasz székfelhozatalát illeti. A magas háttámlás, ám csupa műanyag székek ugyan trendik és hozzák a mediterrán fílinget, ám kifejezett rosszulesik rajtuk az ülés – hacsak nem tartásjavító gyakorlatot akarunk tartani. Ráadásul se párna, se semmi, ami egy kicsit kényelmesebbé tehetné. Arról nem is beszélve, hogy ha beüt a nyári kánikula, garantáltan izzadságfoltot hagyunk magunk után. Köszönjük, nem kérjük!

Corso Café székfelhozatala képekben, galériánkban.
A Corso Café székfelhozatala képekben. Katt!

 

 PÉCS


Cooltour Café – Király utca 26.

Pár évvel ezelőtt nyílt a sétálóutca egyik régi bérházának épületében. A budapesti romkocsmák mintájára régi tonettszékek, fotelek, kanapék, puffok sorakoznak a több kisebb teremben és a tetőtérben kialakított nagyobb helyiségben. Érdemes korán érkezni, amikor még szabadok a kanapék és fotelek, hiszen ezekben elterülve a legkényelmesebb az italozás. Ha sikerül elcsípnünk a kanapékat és foteleket, biztosan hosszabb időt fogunk itt tölteni, hiszen ha jól elfészkelődtünk bennük, szívesen maradunk. Akiknek csak a „normál” székeken marad hely, már nem feltétlenül üldögélnek sokáig. Az ősrégi székek ugyanis sokszor nyikorognak, billegnek, hosszú távon kényelmetlenek. De ha elfogadjuk, hogy ez a „retrofíling” része, akkor megbocsátható!

A Szoba – Boltív köz 2.
Fiatal, kb. másfél éves, jelenleg a város talán legizgalmasabb helye, egy ún. lakásgaléria. Az egyik régi ház kisméretű lakásában alakították ki, és tökéletesen megmaradt a lakás jelleg. Az apró konyhából adják ki az italokat, a két kisebb szobában pedig a hagyományos romkocsmák berendezéséhez hasonló, régi, szedett-vedett székeken, foteleken, kanapékon, műanyag kerti székeken ücsöröghetünk. Az ülőalkalmatosságokat tekintve itt mindenképp egy kádból kialakított ülőhely viszi el a fődíjat: a párnáknak köszönhetően kényelmes, a dizájn-értéke pedig frenetikus!

Nézd meg a A Szoba lakásgalériát! Katt!
Nézd meg az A Szoba lakásgalériát! Katt!

 

BUDAPEST

Gerlóczy Kávéház – V. Gerlóczy u. 1.
Az utóbbi idők kreatív akcióinak – mint amilyen például a februári, egyéjszakás kaland is volt – köszönhetően szinte biztos, hogy a tavasz és a nyár egyik sláger helye lesz. Jöhetünk ide bringával, kutyával, gyerekkel, a párunkkal, odabent és a teraszon tuti megtaláljuk a nekünk tetsző helyet!

Ide nekünk a legtutibb széket!

És nemcsak az olyan különlegességek miatt akarunk majd hosszan elidőzni itt, mint az uborkasorbet – ami egyébként isteni! Szóval egészen kényelmes, párnázott, rattanszékek várnak ránk. Itt tudják, mivel marasztaljanak bennünket. A székek egyébként majdnem tökéletesek – azért csak majdnem, mert hiányzik róluk a karfa. Ezt pedig leginkább a pasink fogja hiányolni. A végső verdikt: ígéretes, na!

Ide nekünk a legtutibb széket!

 

Ha szeretnétek csatlakozni, akkor ne fogjátok vissza magatokat! Küldjetek még fotókat és írjátok meg nekünk jól a véleményeket a szekteszt@nlcafe.hu e-mail címre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top