Gasztro

Magasan veri a kivi a narancsot

Ha eddig meg voltunk győződve arról, hogy az orvos ellen a legjobb orvosság egy szép, érett alma, bizony nagyot tévedtünk. A legújabb kutatások szerint a kivi lett az új, természetes eredetű doktor bácsink.
Magasan veri a kiwi a narancsot és az almát Tudjuk, hogy a kivi szuper, ezért a Sülvefővén remek recepteket találtok hozzá!

A grépfrút, a narancs, a mandarin és az alma is hátul kulloghat szégyenében, ugyanis a polifenol nevű antioxidánsból a kivi jóval többet tartalmaz náluk – legalábbis a tokiói Teikyo Egyetem új kutatása szerint. A kísérleti alanyokkal napi három kivit etettek meg a kutatók, és az ürülékükben mérték az antioxidánsok szintjét (kedves kis meló, nem igaz?). A kivi antioxidáns-tartalma bizonyult a legmagasabbnak az ún. oxidáns stressz okozta molekuláris megbetegedésekkel szemben. Ezen betegségek közé tartozik a Parkinson-kór, az Alzheimer-kór és a szívelégtelenség is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top