Gasztro

Tészta, rulez: ő a kaják világbajnoka

Ha azt kérdezik tőletek, mi a kedvenc kajátok, egyből tudtok válaszolni? És biztos, hogy csak egy van? Nemrég a világ 17 országában végeztek el egy felmérést, amiből kiderült, milyen ételekre vagyunk rákattanva, de úgy istenesen.

Tészta rulez: ő a kaják világbajnokaÉbredés után a reggeli vagy a kávé az első? Eláruljuk!

Ha választani kellene a sült hús, a tojásos rizs és mondjuk egy carbonara között, ti melyikre tennétek le a voksotok? A hal jön be leginkább, vagy netán vegák vagytok? Mindenki nyugodtan dőljön hátra, ezek ugyanis egytől egyig megtalálhatók a világ 10 legjobban kedvelt étele között. Egy nemrég végzett felmérésből kiderült, hogy toronymagasan vezet az olasz tészta, aztán jönnek a sült hús, a rizses kaják, a pizza, a csirkéből készült ételek, a halak és tengeri herkentyűk, a zöldségek, a kínai és a tüzes mexikói fogások. Azon túl, hogy az olasz kaják taroltak a mezőnyben, külön érdekesség, hogy az is kiderült: igazából sosem a saját, helyi jellegzetességeinket szeretjük a legjobban. Ha ide kattintotok, ezt láthatjátok is egy angol nyelvű, interaktív térképen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top