Gasztro

Ingyen adják a 2 kilós hamburgert

Challenge, vagyis Kihívás a neve annak a hamburgernek, amit a maine-i Burger Joint kínál az éhes vendégeknek. Aki bevállalja, hogy egy órán belül megeszi a monstrumot, az ingyen ebédelt.
Ingyen kínálják a 2 kilós hamburgert
A rekorder hamburgerben 1,3 millió kalória van!

Ha valaki az Egyesült Államokban hamburgerezőt nyit, arra kevesen fogják mondani, hogy megtalálta azt a bizonyos piaci rést, viszont biztos megélhetésre számíthat.

Sanford városában áprilisban nyílt meg a Burger Joint, amit anya és fia, Gale és Justin McGrath vezet. A kínálatukban több tucat különféle hamburger szerepel, a megszokott sajtos, szalonnás, csípős paprikás mellett pedig olyan különleges ízesítésűek is vannak, mint a mogyoróvajas, illetve a zselés.

Bár állítólag nagyon népszerűek ezek a bizarr ízkombinációk, messze földről valószínűleg senki nem fog odamenni egy-egy zselés hamburgerért. Viszont a tulajdonosok kitalálták az egyik legjobb vendégcsalogató trükköt: hatalmas adagot kínálnak, méghozzá ingyen!

Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk

A Challenge Burger húspogácsája több mint 1,8 kiló, az óriási buciban a hús mellett jókora szalonna- és sajtszeletek virítanak – a becslések szerint nagyjából 4250 kalória van benne. Természetesen jár hozzá egy jókora adag sült krumpli is. Aki ezt az adagot 1 órán belül eltünteti, annak a végén nem kell fizetni. (Legfeljebb az orvosnál vagy a patikában.)

Ha most azt gondolod, hogy mindenki odajár ingyen ebédért, nagyot tévedsz, a tulajdonosok ugyanis azt mondják, senki meg sem próbálta eddig megenni a burgert. Te ismersz valakit, aki szívesen kísérletezne?

Kedvet kaptál a hamburgerhez? Próbáld ki a Szőke Jani házi hamburgerét, amihez még saját bucit is tudsz sütni! Vega vagy? Mit szólsz egy répás-csicseriborsós burgerhez vagy egy „karfiolhamburgerhez”?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top