Gasztro

Ezt mind elkészítheted jéghideg görögdinnyéből!

Harmincöt fokban előtted is csak jégbe hűtött görögdinnyék lebegnek, viszont unod már csak úgy magában enni? Íme, néhány szuper ötlet arra, mi mindent tudsz még kezdeni vele!
Jéghideg görögdinnyés fogások
További hűsítő fogásokra vágysz? Készíts gép nélkül házi fagyikat!

Sonkás-sajtos-görögdinnyés falatok

Arról már biztosan hallottál, hogy az érett sárgadinnye milyen jól működik az olaszok vékony, szárított sonkájával, sok helyen előételként kínálják. A prosciutto görögdinnyével is lehet finom, főleg ha kiegészíted némi brie sajttal. Kerti partis falatkának, előételnek vagy akár menő uzsonnának is jó lehet. Könnyű, gyors, egyszerű. A receptet itt megtalálod!

Fetás-görögdinnyés saláta

Tudjuk, első hallásra kicsit bizarrnak tűnhet ez a fogás, de bízz bennünk, érdemes megkóstolni. Pofonegyszerű saláta, ami dögmelegben akár könnyű ebédnek is megteszi, de előételként is tálalhatod. Keverhetsz hozzá friss salátát is, de anélkül is finom. Mosogatással együtt 10 perc alatt megvan, a receptért kattints ide!

Ezt mind csinálhatod jéghideg görögdinnyéből!Görögdinnyés-gyömbéres limonádé

Nagyszerűen oltja a szomjat, mégis extrább, mint egy szelet hideg görögdinnye: a leturmixolt hideg görögdinnyéhez öntesz frissen facsart lime- vagy citromlevet, jöhet egy kis gyömbérszörp vagy -szirup, és már kész is. A pontos arányokért kattints ide! Ha nem kapsz gyömbérszörpöt, házilag is el tudod készíteni friss gyömbérgyökérből, cukorból, citromból és vízből, sőt ha adsz hozzá tisztított borkősavat, hosszabb ideig el is áll.

Görögdinnyés-epres jégkrém

A gyerekek számára is vonzóvá tudod tenni a lédús görögdinnyét, ha jégkrémként tálalod nekik. Ehhez a görögdinnye magozott húsán kívül érdemes még egy másik gyümölcsöt is használni, hogy markánsabb íze legyen. Mi epret tettünk bele, de ugyanúgy mehet áfonya, málna vagy akár szeder is. A cukrozás függhet a másik gyümölcs édességétől is, ezt érdemes figyelembe venned. A receptért kattints ide! Ha nincs jégformád, használj üres joghurtos poharakat, és szúrj bele egy-egy hurkapálcát vagy szívószálat.

Ezt mind csinálhatod jéghideg görögdinnyéből!+ 1 ötlet

Egyik recept se jön be, mert szerinted a görögdinnye úgy jó, ahogy van?

Akkor dobd fel azzal, hogy különleges formában tálalod! Egy karalábévájó és némi türelem kell csak hozzá, és a görögdinnye máris úgy néz ki, mint egy torta.

Nekünk nagyon bejön, a következő grillezésen tuti feltálaljuk desszertként. Aki nem gyereknek kínálja, nyugodtan meglocsolhatja némi Camparival, esetleg vodkával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top