Gasztro

Feltalálták az alkoholmentes whiskyt

Karácsonykor jól beviszkikólázunk, aztán meg beülünk a kocsiba, és szépen hazavezetünk. Bizonyára ez motoszkált az alkoholmentes whisky feltalálóinak agyában.
Az eredeti italt évekig hordóban érlelik
Az eredeti italt évekig hordóban érlelik

A sör még csak elmegy egyszer-egyszer alkoholmentes változatban, bár az sem az igazi. Na de hogy alkoholmentes whisky? Pedig gyártói szerint az újdonság ugyanúgy néz ki, és még az íze is azonos az eredeti, nagy hagyományokra visszatekintő italéval, melynek készítői most lázadoznak Skóciában a „hamisítvány” ellen.

A Skót Whisky Szövetség szóvivője nemrég így nyilatkozott: „Nem lehetséges alkoholmentes whiskyt gyártani. Ez a vállalat megpróbálja kihasználni a whisky hírnevét egy meglehetősen felelőtlen marketinggel.”

Az új ital egy floridai székhelyű, dél-amerikai gyártósorokkal rendelkező cég találmánya. Az ital alapvetően vízből, különböző kemikáliákból, ízesítőkből és színezőanyagokból áll. December 1-jén kerül boltokba világszerte, egy üveg ára körülbelül 3500, egy dobozé pedig 1500 forint lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top