Gasztro

2 millióért megeheted a Titanic utolsó vacsoráját

A Titanic elsüllyedésének századik évfordulójára bizarr díszvacsorával készül egy amerikai étterem.

A houstoni Cullen’s étteremben április 15-én azt a menüt ehetik végig a vendégek, mely egy évszázaddal korábban a Titanic első osztályán utazó utasai közül sokaknak az utolsó vacsorája volt: ezt tálalták fel ugyanis a hajó elsüllyedését megelőző estén.Morbid Titanic-vacsora, 2,5 millióért

Előételként rákkal és kaviárral megpakolt szendvicseket kínálnak, majd árpakrémleves és borjúleves következik, ezután lazacsült hollandi mártással, mentaszószos bárány, sült galambfióka, libamáj szarvasgombával és articsókával, illetve hirtelen sült vesepecsenye kerül az asztalra, desszertként pedig Waldorf-pudingot és őszibarackchartreuse-t szolgálnak fel. A lakomát végül egy 1900-as évjáratú Armagnac brandyvel öblíthetik le a vendégek.

Az exkluzív vacsorán mindössze 12 fő vehet majd részt, igaz, vélhetőleg nem is fognak tolongani a jelentkezők, lévén hogy a menü 12 000 dollárba, azaz több, mint 2 és fél millió forintba kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top