A nagy crème brûlee-hét: a legfinomabb csokis

Ugrai-Nagy Tünde | 2012. Április 05.
Jöjjön most egy olyan crème brûlee, ami a csokiimádók kedvence lesz. Meg a miénk!

Még több brûlee

– a klasszikus változat

– a kókusztejes csoda

5 részes sorozatunkban a hagyományos brûleektől a merészebb típusokon át több receptet megmutatunk neked, amelyek mindegyike megtalálható a Szuflé magazin legfrissebb számában is. Indulás a cukrászfáklyákért, és kezdődhet a karamellizálás!

Csokoládés-tonkababos-narancsos crème brûlee

Hozzávalók 4 adaghoz:

1 nagy kezeletlen narancs leve és reszelt héja
4 dl tejszín
1/3 tonkabab
4 tojássárgája
2 evőkanál cukor
8 dkg étcsokoládé
kb. 1 evőkanál kristálycukor/forma a karamellizáláshoz

A narancsot megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A levét kis lábasba tesszük és sűrűre beforraljuk, szinte szirupállaga legyen. Beletesszük a reszelt héjat is. A tejszínt felmelegítjük, belereszeljük a tonkababot. A tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral. A meleg tejszínben feloldjuk a darabokra tört étcsokoládét, majd hozzáadjuk a tojásos-cukros masszához. Belekeverjük a narancsszirupot is. Kis porcelántálkákba adagoljuk.  A formákat egy tepsibe ültetjük, majd forrásban lévő vízzel feltöltjük a tepsit úgy, hogy a formák magasságának ¾-ig érjen a víz. 150 fokos sütőben 40 percig gőzöljük, ezt követően kihűtjük, majd éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor mindegyik adag felszínét megszórjuk 1-1 evőkanál cukorral, és karamellizáló pisztollyal rákaramellizáljuk.


Megjelent a legújabb Szuflé!

A tartalomból:
– Rendezz ázsiai kerti partit!
– A legszuperebb házi fagylaltok
– Virágok a tányéron

 

Exit mobile version