A nagy crème brûlee-hét: egy igazán exkluzív változat

Ugrai-Nagy Tünde | 2012. Április 06.
Sorozatunk utolsó desszertje a teaimádóknál is szerezhet néhány pontot. Nálunk meg nagyjából 50-et kapott.

Még több brûlee

– a klasszikus változat

– a kókusztejes csoda

– a legszuperebb csokis

5 részes sorozatunkban a hagyományos brûleektől a merészebb típusokon át több receptet megmutatunk neked, amelyek mindegyike megtalálható a Szuflé magazin legfrissebb számában is. Indulás a cukrászfáklyákért, és kezdődhet a karamellizálás!

Matchateás crème brûlee pisztáciás párnával

Hozzávalók 4 adaghoz:

4 dl tejszín
1 teáskanál matchapor (japán zöld tea)
1 dkg friss, reszelt gyömbér
4 tojássárgája
4 dkg cukor
1 teáskanál citromhéj
kb. 1 evőkanál kristálycukor/forma a karamellizáláshoz

A pisztáciás párnákhoz:

1 rúd leveles tészta
tojásfehérje
néhány dkg vágott pisztácia

A brûleehez a tejszínt a matchaporral és a reszelt gyömbérrel forráspontig melegítjük, majd kihűtjük. Ezt követően újramelegítjük, majd leszűrjük, a reszelt gyömbért kidobjuk. Közben a tojássárgákat a cukorral fehéredésig habosítjuk. A citromhéjat a tojásos részhez reszeljük, majd apránként, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tojásos részhez az ízesített tejszínt. Kisméretű porcelánformákba töltjük, majd tepsibe ültetjük őket. A tepsit úgy töltjük tele forró vízzel, hogy a formák ¾-ig érjen. 150 fokon 40 percig gőzöljük. Alaposan kihűtjük. Tálaláskor mindegyik adag felszínét megszórjuk 1-1 evőkanál cukorral, és karamellizáló pisztollyal rákaramellizáljuk.
A pisztáciás párnához a leveles tésztából 5×7 cm-es csíkokat vágunk, majd megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk vágott pisztáciával. 180 fokon 12 perc alatt megsütjük.


Megjelent a legújabb Szuflé!

A tartalomból:
– Rendezz ázsiai kerti partit!
– A legszuperebb házi fagylaltok
– Virágok a tányéron

 

Exit mobile version