Süss muffint virágcserépben!

nlc | 2012. Június 16.
Valami igazán látványos sütit szeretnél, de nem akarsz tortával bíbelődni? Ezt a desszertet neked találták ki.

Heston Blumenthal óta tudjuk, hogy létezik ehető kert. Ő egy viktoriánus kori vacsorára készített vendégeinek ehető kertet, cukorral bevont krumplit adott kavics gyanánt, és darált olívabogyót helyettesítette a termőföldet. Ő igazi rovarokat is tett a kertbe, hogy még élethűbb legyen a fogás. Mi ettől mindenkit megkímélünk.

Így készül az ehető kert muffinból:

Hozzávalók 12 személyre: 

A tésztához:

1 tk szalalkáli
1 csésze liszt
1 tk só
1/8 tk szerecsendió
1 csésze passzírozott banán
1 csésze cukor
1 csésze barna cukor
1/3 csésze növényi olaj
1 csésze tej
1 db tojás
1 csésze aprított mogyoró

A tészta elkészítésének menetét itt találod! 

A krémhez: 

20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
10 dkg vaj
3 evőkanál cukor
5-6 evőkanál tejszín

A csokoládét gőz felett felhevítjük, majd hozzákeverjük a cukrot, a vajat, robotgéppel habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a tejszínt, krémes, de nem folyós állagot kell kapnunk. Felhasználásig hűtőben tároljuk.

Tipp: ez csak két alaprecept, akármilyen muffinnal vagy krémmel kipróbálhatod. 

Nézd meg, hogyan készül lépésről lépésre!

Kövesd lépésről lépésre!


 

Exit mobile version