Gasztro

A vadhús kiüti a pulykát idén karácsonykor

A karácsonyi trendek drasztikus változását már évek óta tapasztalhatjuk, a konzum szaloncukor már a kanyarban sincs, és lassan a hagyományos fogások helyett is mással kell előrukkolunk, ha igazán trendi menüt szeretnénk.

A külföldön élelmiszerekkel is foglalkozó Marks and Spencer áruház nagyjából körvonalazta vásárlói számára, hogy milyen kínálatra számítsanak a karácsonyi szezonban.

A vadhús kiüti a pulykát idén karácsonykor 1. A pulyka helyett vadak
A tradicionális sült pulyka helyett idén már ünnepi díszben, különlegesen elkészített vadak is kerülhetnek az asztalra, menő lesz a fácánsült, a különböző vadraguk és az egyben sült pácolt vadhúsok is.

2. Maradék nincs
A jelszó a környezettudatos karácsony, idén szinte bűn kidobni a maradékot. Legyen belőle főfogás másnap, ez az új jelszó, ami szabad utat enged a különböző pitéknek és ragunak.

3. Majmoljuk Amerikát
Ki gondolta volna, hogy az amerikai sajtos makaróniból karácsonyi fogás lehet, pedig a sütőtökkel és karácsonyi fűszerekkel felturbózott változat a britek szerint az ünnepi asztalon is megállja a helyét, pont úgy, ahogy az amerikai stílusú dús szendvicsfalatkák is.

4. Igyál hazait!
Szintén a környezettudatosság jegyében hívják fel az emberek figyelmét arra, hogy ital gyanánt a drága külföldi párlatok helyett mindenki gondolkodjon valami hazaiban. A britek figyelmébe a rebarbarás vodkát ajánlják, mi azonban rebarbara hiányában – meg egyébként is – nyugodtan állítsunk össze olyan italsort, amelyben csak magyar italok szerepelnek.

5. Díszes csokoládék
A csoki szerepe az idei szezonban igencsak jelentős lesz, ízesített és agyoncsicsázott édes falatokkal lesz tele minden, és olyan bizarr kombinációk is megjelennek, mint az arannyal díszített szarvasgombás étcsoki toboz.

Persze a britek által kitalált új irányvonal nem teljesen építhető bele egy magyar család karácsonyi menüsorába, de néhány tippet érdemes átemelni. A magyar erdőknek híresen jó a vadállománya, és egy tűzdelt szarvascomb sokkal több lehetőséget rejt magában, mint egy egyben sült pulyka. Sőt a maradékokat is simán fel lehet dobni másnap… Nálatok lesz valami újítás idén karácsonykor?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top