Túróscsusza-alagút

Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács | 2012. December 11.

Túróscsusza-alagút

Hozzávalók 4-6 főre:

  • 1 csipet só
  • 40 dkg túró
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 15 dkg szalonna
  • 25 dkg, szeletelt, orma béleléséhez bacon
  • 50 dkg csuszatészta
Kategóriaelőétel
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A kifőtt csuszatésztát a kisütött szalonnazsírral, a pörccel, a rögös túróval, tejföllel és az egész tojásokkal elkeverjük. Egy kerámia- vagy őzgerincformát a bacon szalonnával kibélelünk, erre öntjük a keveréket, a szalonnát visszahajtjuk. Előmelegített sütőben 140 fokon 25 percig sütjük. Formából kiborítva szeletelhetjük.

 

További információk! 

Exit mobile version