Gasztro

Elkészült a világ legnagyobb pizzája

A hatalmas pizzát több ezer darabban sütötték meg.

Öt olasz szakács két napon át dolgozott Rómában a világ legnagyobb kerek pizzáján. A 40 méter átmérőjű pizzához 9000 kg gluténmentes lisztet, nagyjából ugyanennyi mozzarella sajtot, 680 kg margarint, 250 kg sót, közel 4000 liter paradicsomszószt, 190 liter növényi olajat és 22 liter balzsamecetet használtak fel.

Két napig dolgoztak rajta
Két napig dolgoztak rajta

A szakácsok 5234 külön adagban sütötték meg a pizzát, majd ezekből állították össze az óriáspizzát, melyet a római birodalom első császára, Octavianus Augustus tiszteletére Ottaviának neveztek el.  „A pizza neve a gazdasági és kulturális megújulásba vetett reményt szimbolizálja” – fogalmazott Dovilio Nardi, a szakácsok vezetője.

A pizzát a rekord hitelesítése után felszeletelték: egy részét a helyszínen tartózkodó vendégek fogyasztották el, míg a többit helyi jótékonysági szervezetek osztották szét a rászorulók között.

 

ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Elkészült a világ legnagyobb pizzája

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top