Gasztro

Kilenc ember tudta megenni a világ legcsípősebb pizzáját

Maga a szakács is csupán két szeletet volt képes elfogyasztani belőle.

A világ valószínűleg legeslegcsípősebb pizzáját az angliai Saltdean városának egyik pizzériájában lehet megkóstolni. A Sizzler pizza háromszor olyan csípős, mint egy rendőrségi paprikaspray.

A szakács és étteremtulajdonos, Paul Brayshaw a létező legbrutálisabb, úgynevezett szellem chilivel ízesíti a fogást, emellett további chiliszósz, valamint pepperoni kerül rá.

A szellem chilitől lesz brutálisan csípős

A szellem chilitől lesz brutálisan csípős

Képek: Facebook

 

A pizza tavaly óra szerepel az étlapon, azóta  1037 vendég rendelte ki, de közülük mindössze kilencen – nyolc férfi és egy nő – voltak képesek elfogyasztani a teljes, hat szeletből álló adagot. Az ő nevük fel is került a pizzéria dicsőségfalára. Bár Brayshaw saját bevallása szerint szereti a fűszeres ételeket, azonban még ő sem volt képes egymás után két szeletnél többet megenni a Sizzlerből.

“Már azelőtt csípett, hogy egyáltalán beleharaptam volna. Ahogy az ajkaim hozzáértek, máris égette őket. Nem volt élvezet, csak fájdalom. Elviselhetetlen volt, félelmetes volt lenyelni. A fájdalom húsz perc után alábbhagyott, akkor viszont könyörtelen gyomorfájás kezdődött. Sosem csinálnám meg újra” – számolt be tapasztalatairól egy brit lapban egy férfi, akinek sikerült megennie a pizzát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top